Αναλύοντας τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα - 5.0 out of
5
based on
2 votes
Τα φωτοβολταϊκά συστήματα απορροφούν την ηλιακή ενέργεια μέσω των φωτοβολταϊκών κυψελών. Αυτός ο τύπος κυψελών χρησιμοποιείται στους δορυφόρους και τα ηλιακά κομπιουτεράκια. Ένα σύνολο από φωτοβολταϊκές κυψέλες ονομάζεται φωτοβολταϊκά πλαίσια και αποτελούνται από ημιαγώγιμα υλικά που μετατρέπουν την ενέργεια σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Όταν το ηλιακό φως προσκρούει στην επιφάνεια των κυψελών ενός φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα μέρος αυτής της ηλιακής ενέργειας απορροφάται από ημιαγώγιμα υλικά που είναι οργανωμένα σε στρώματα.
Αυτή η ενέργεια χαλαρώνει τα ηλεκτρόνια στα ημιαγώγιμα υλικά. Επίσης, οι φωτοβολταϊκές κυψέλες δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο που επιτρέπει σε αυτά τα ηλεκτρόνια να μετακινούνται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Να σημειωθεί ότι η ροή των ηλεκτρονίων είναι ένα ρεύμα που δημιουργείται από τα μεταλλικά στοιχεία που είναι τοποθετημένα στην κορυφή και το βάθος των φωτοβολταϊκών κυψελών. Αυτή η τάση του ρεύματος και των φωτοβολταϊκών κυψελών που δημιουργείται από το ηλεκτρικό πεδίο, συγκροτεί την ισχύ της κυψέλης.
Η ηλιακή ενέργεια είναι αναντίρρητα μία από τις πιο κομβικές μορφές ανανεώσιμης ενέργειας και μέρα με τη μέρα καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός πόρος σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αν αξιοποιούσαμε ένα πολύ μικρό ποσοστό της διαθέσιμης ηλιακής ενέργειας, θα ήμασταν σε θέση να παράγουμε αρκετό ηλεκτρισμό για να αντικαταστήσουμε πλήρως τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια.
Η ευρεία γκάμα ηλιακών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρισμού είναι γνωστή ως φωτοβολταικα συστήματα. Το σύστημα χρησιμοποιεί ηλιακά πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρισμού, τα οποία συναντάμε σε ατομικές κατοικίες. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τα συμβατικά μέσα ενέργειας και δεδομένου ότι το ηλιακό φως είναι μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής απεριόριστης ενέργειας κατά την διάρκεια των περισσότερων μηνών του έτους.
Διαβάστε περισσότερα: Φωτοβολταϊκά Συστήματα και Ανανεώσιμη Ενέργεια