Όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν να απολαύσουν με φίλους, συναδέλφους ή συγγενείς μία μοναδική γαστριμαργική εμπειρία, η έρευνα για τα πάσης φύσεως εστιατόρια στην τοπική κοινότητα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιλέξουν το ιδανικό εστιατόριο για την κάθε περίσταση.
Το δέσιμο του αρνιού στη σούβλα - 5.0 out of
5
based on
2 votes
Αφού έχουμε προετοιμάσει το αρνί μας, τότε ξεκινάμε τη διαδικασία να το σουβλίσουμε. Παίρνουμε τη σούβλα, και περνάμε τη διχάλα, υπολογίζουμε το σημείο που θα τη σταθεροποιήσουμε να είναι στα πόδια του αρνιού. Δε σφίγγουμε ακόμα τη διχάλα γιατί χρειάζεται να περάσουμε το αρνί πρώτα από τη σούβλα.
Βήμα 1ο :
Οι σφραγίδες που βρίσκονται επάνω στο κρέας είναι από φυτική βαφή που είναι μη βλαβερη, και δεν χρειάζεται να τις αφιρέσετε. Ωστόσο αν το επιθυμείτε μπορείτε να τις αφαιρέσετε προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι ώστε να μην τραυματίσουμε το κρέας.
Διαβάστε περισσότερα: Προετοιμασία του αρνιού για το σούβλισμα
Για ένα σωστό σούβλισμα το Πάσχα θα πρέπει να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα εργαλεία.
Για αρχή θα χρειαστούμε μια μεγάλη σούβλα για το αρνί. Προτείνουμε να είναι από μασίφ και να είναι μονοκόματη και όχι σπαστή. Πολλοί προτιμούν τις σούβλες με τατράγωνο σώμα και όχι στρογγυλό γιατί είναι ευκολότερο να πιάσουν οι δαγκάνες που θα στερεώσουμε το αρνί. Οι άκρες της σούβλας όμως θα πρέπει να είναι στρογγυλές, ώστε να γυρνάει σωστά η σούβλα και να έχουν ικανοποιητικό μήκος καθώς η σούβλα κατά το ψήσιμο μετακινείται.
Διαβάστε περισσότερα: Τα απαραίτητα εργαλεία για το σούβλισμα το Πάσχα