Βήμα 1ο :
Οι σφραγίδες που βρίσκονται επάνω στο κρέας είναι από φυτική βαφή που είναι μη βλαβερη, και δεν χρειάζεται να τις αφιρέσετε. Ωστόσο αν το επιθυμείτε μπορείτε να τις αφαιρέσετε προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι ώστε να μην τραυματίσουμε το κρέας.
Βήμα 2ο :
Αλοίφουμε καλά το αρνί μέσα και έξω με ένα λεμόνι για να κάτσει καλύτερα επάνω του το αλάτι που θα του ρίξουμε. Επίσης το λεμόνι έχει και αντισηπτικές ιδιότητες, οπότε μπορούμε στο σημείο του λαιμού να επιμείνουμε έτσι ώστε να φύγει η μυρωδιά του νεκρού αίματος.
Βήμα 3ο :
Ρίχνουμε καρυκεύματα επάνω στο αρνι τρίβοντας το με τα χέρια. Το μείγμα μας μπορεί να περιέχει μυρωδικά της αρεσκείας σας, εμείς προτείνουμε να έχει αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο. Εξίσου ενδιαφέρον αποτελέσματα μπορούν να δώσουν το θυμάρι, το θρούμπι, η ματζουράνα ή συνδυασμός τους. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε όλο το εσωτερικό του αρνιού και το τρίβουμε επιμένωντας στα σημεία ανάμεσα στα μπούτια και κάτω από τα μπροστινά πόδια.
Βήμα 4ο :
Για περισσότερη νοστιμιά, μπορούμε να κάνουμε τομές στο εσωτερικό των μηρών και να βάλουμε και μέσα στο κρέας καρυκεύματα. Η τομή πρέπει να είναι βαθιά, αλλά το μαχαίρι να μην περάσει από την άλλη μεριά. Πολλοί ισχυρίζονται ότι με την τομή αυτή το κρέας στεγνώνει και χάνει τους χυμούς του κατά το ψήσιμο. Οπότε είναι στην επιλογή σας τι θα κάνετε.
Βήμα 5ο :
Αν δεν προσθέσετε στο μείγμα σας σκόρδο τότε μπορείτε να το προσθέσετε σκελίδες μέσα στο αρνί. Κάνετε τομές στα σημεία όπως τα μπούτια ή τα μπροστινά πόδια που έχουν αρκετό κρέας και χώνετε μέσα τις σκελίδες.