Ο Μάγειρας είναι υποχρεωμένος να τη διατηρεί καθαρή. Ο σκούφος πρέπει να έχει ύψος και αν είναι δυνατόν από το επάνω μέρος να έχει τρύπα, ώστε να αερίζεται καλά το κεφάλι.
Ο λαιμοδέτης πρέπει να δένεται από το έξω μέρος της μπλούζας, όπως η γραβάτα.
Η μπλούζα πρέπει να είναι σταυρωτή για δύο κυρίους λόγους :
- για να είναι ο μάγειρας καλύτερα προστατευμένος από τη θερμότητα,
- για να μπορεί σε περίπτωση λεκιάσματος να την κουμπώσει αντίθετα και να είναι πάλι ευπαρουσίαστος.
Η ποδιά πρέπει να είναι μακριά τουλάχιστοςν μέχρι το γόνατο ή και μακριά, μέχρι κάτω. Το τορσόν πρέπει ο μάγειρας να το έχει στη μέση του πάντα γιατί είναι απαραίτητο κάθε στιγμή.
Τα παπούτσια πρέπει να είναι μαύρα από δέρμα. Κάθε μάγειρας πρέπει να έχει 3 ή 4 ενδυμασίες. Πρέπει να αλλάζει μαντήλι λαιμού, ποδιά και τορσόν καθημερινά και όποτε αισθάνεται λερωμένος, γιατί η καλή εμφάνιση του μάγειρα αντανακλά την αντίστοιχη καλή ποιότητα της κουζίνας του.
Οπότε ανακεφαλιώνοντας ένας μάγειρας για την ενδυμασία του χρειάζεται ένα σκούφο λευκό, λαιμοδέτη, ζακέτα λευκή, παντελόνι καρό ή γκρίζο, ποδιά λευκή και τορσόν.