Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να κατασκευαστεί το σχέδιο για μια καλωδίωση είναι τα εξής :

1.Προσδιορίστε τα συστήματα που υποστηρίζονται και την εργασία προς τα πίσω. Ο τελευταίος στόχος της διαδικασίας προγραμματισμού είναι να προσδιοριστεί επακριβώς όλο το δομημένο σύστημα καλωδίωσης. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιοριστούν όλα τα συστήματα που εγκαθίστανται στη δομημένη καλωδίωση.

Μπορείτε έπειτα να εργαστείτε προς τα πίσω από κάθε σύστημα για να καθορίσετε την καλωδίωση, τις εξόδους, και τις θέσεις που απαιτούνται από κάθε σύστημα.

 2.Παγιώστε τις απαιτήσεις καλωδίωσης. Κάθε σύστημα που ενσωματώνεται στο σπίτι έχει τις απαιτήσεις καλωδίωσης του, οι περισσότερες από τις οποίες μπορούν να ικανοποιηθούν με την καλωδίωση που περιλαμβάνεται ο συνηθέστερα στις δομημένες δέσμες καλωδίωσης: Κατηγορίας 5e, ομοαξονικό καλώδιο, καλώδιο τετραγώνων, και, στην περίπτωση, οπτικό καλώδιο ινών. Πρέπει να ελέγξετε το κτήριο και τους τοπικούς κώδικες καλωδίωσης για να εξασφαλίσετε ότι κάθε ένας από τους τύπους καλωδίων που περιλαμβάνονται σε μια εμπορική δομημένη δέσμη καλωδίωσης είναι αποδεκτός για τη χρήση στην περιοχή σας  ότι έχει επιλεχτεί μια θέση για τον κεντρικό κατανεμητή, μπορείτε έπειτα να χαράξετε τους γύρους καλωδίων που απαιτούνται για κάθε σύστημα, να καθορίσετε το μήκος τους, και να δημιουργήσετε έναν παγιωμένο κατάλογο της καλωδίωσης, των εξόδων, και των τμημάτων γείσων που απαιτούνται για την δομημενη καλωδιωση. Πάντα να βάζετε λίγο παραπάνω, ειδικά στα καλώδια, για να επιτρέπουν μια σειρά από μερεμέτια.

Δημιουργήστε ένα διάγραμμα καλωδίων. Στο προηγούμενο βήμα προσδιορίστηκαν οι τύποι καλωδίων και τα παράθυρα εξόδου, το οποίο σημαίνει ότι έχετε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να δημιουργήσετε ένα διάγραμμα καλωδίων που περιλαμβάνει τις πληροφορίες που απαιτούνται από τους τεχνικούς καλωδίων κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Ένα τέτοιο διάγραμμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρες και να αποτελέσει και τα πρακτικά της εγκατάστασης.

Προσδιορίστε και τοποθετήστε διαδοχικά τους στόχους εγκαταστάσεων.         Το διάγραμμα καλωδίων απαριθμεί τα καλώδια που πρέπει να τοποθετηθούν και τις θέσεις εξόδου και άρα παρέχει τις πληροφορίες για να αρχίσετε την αναγνώριση και την ιεράρχηση των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Τα γενικά βήματα που χρησιμοποιούνται για να εγκαταστήσουν τη δομημένη καλωδίωση είναι rough-in, trim-out, και τελείωμα. Εντούτοις, η προσέγγιση που χρησιμοποιείται για να ολοκληρώσει αυτά τα βήματα μπορεί να ποικίλει:

1.Δωμάτιο – από – δωμάτιο: με αυτήν την προσέγγιση, ολοκληρώνετε το ένα δωμάτιο ή ζώνη και κινείστε έπειτα προς το επόμενη δωμάτιο ή ζώνη. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την προσέγγιση, όλη η καλωδίωση και το rough-in συσκευών που απαιτούνται για ένα δωμάτιο ή ζώνη εγκαθίσταται για να ολοκληρωθεί το rough-in για κάθε δωμάτιο ή ζώνη. Αφότου εγκατασταθούν οι τοιχοσανίδες, αυτή η ίδια προσέγγιση μπορεί έπειτα να χρησιμοποιηθεί για trim-out και να τελειώσει την εργασία.

2.Σύστημα – από – σύστημα: με αυτήν την προσέγγιση, εγκαθιστάτε τα συστατικά που απαιτούνται για κάθε σύστημα, ένα κάθε φορά. Το μειονέκτημα είναι ότι η εγκατάσταση του καλωδίου για κάθε σύστημα χωριστά προσθέτει περισσότερη εργασία και κόστος. Επιπλέον, η χωριστή καλωδίωση για κάθε σύστημα αποτρέπει τη χρήση μερικών έτοιμων  δομημένων δεσμών καλωδίωσης που είναι εμπορικά διαθέσιμες.

3.Rough-in συσκευές, έπειτα καλωδίωση: ίσως η καλύτερη προσέγγιση είναι ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων προσεγγίσεων. Εγκαθιστάτε αρχικά τις rough-in συσκευές για όλα τα συστήματα σε κάθε δωμάτιο και εγκαθιστάτε έπειτα την καλωδίωση με μια προσέγγιση δωμάτιο – από – δωμάτιο.

 Σχεδιάστε το χάρτη διαδρομών καλωδίων: εκτός από έναν κατάλογο διαδοχικών στόχων που πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει επίσης να οριστικοποιήσετε έναν χάρτη διαδρομών καλωδίων, χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο ορόφων του σπιτιού.

Εκτελέστε ένα πέρασμα προ-καλωδίων πρακτικής.
 Αφού τοποθετηθούν τα στηρίγματα τοίχων και οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι έχουν ολοκληρώσει την εργασία τους, κάντε ένα δοκιμαστικό πέρασμα των στόχων που έχουν προσδιοριστεί στον σχεδιασμό. Ο βασικός σκοπός αυτού του βήματος είναι να ελεγχθούν όχι μόνο οι προγραμματισμένοι γύροι καλωδίων, αλλά να προσδιοριστούν οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα που προσκρούουν στο σχέδιο. Χρησιμοποιήστε το διάγραμμα καλωδίων και τα σχέδια ορόφων που παρουσιάζουν τους προγραμματισμένους γύρους καλωδίων σας ως χάρτη και ακολουθήστε τους γύρους αυτούς στην ακολουθία που θέτετε στο προηγούμενο βήμα της φάσης σχεδιασμού.  Σημειώστε τη θέση της λήξης καλωδίων σε κάθε στήριγμα, την επιγραφή, ή το πάτωμα που πρέπει να τρυπηθούν με τρυπάνι. Είναι πολύ καλύτερο να εξεταστούν οποιαδήποτε προβλήματα αυτή τη στιγμή από όταν καλωδιώνετε. Στην πραγματικότητα, είναι μια καλή ιδέα να προ-τρυπήσετε όλες τις τρύπες που απαιτούνται στην πορεία των καλωδίων προτού να αρχίσετε πραγματικά την υλοποίηση της δομημένης καλωδίωσης.
 
Αναφορά από την εργασία των  Θεοδωρίδης Ιωάννης – Βασίλειος Γιαννούλης Γεώργιος
comments

Social

Twitter response: "Could not authenticate you."

Blog / Βοηθήματα

Rating

Κάντε Rating στα άρθρα σας!

Στον κατάλογο έχουμε ενσωματώσει κώδικα για το "Rich snippets - Reviews" ώστε να εμφανίζεται στις αναζητήσεις των άρθρων σας. Οι αναζητήσεις που διαφέρουν στα οργανικά αποτελέσματα τις Google έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δεχθούν επισκέψεις από τις απλές αναζητήσεις.

Κάντε rating και κερδίστε traffic προς το άρθρο σας!